Интересно и забавно

Редки породи котки ще бъдат представени за първи път у нас

За първи път българските любители на котки ще могат да видят на живо дългокрак манчкин с клепнали уши. Рядката порода ще бъде показана на специализирана изложба, която ще се проведе на 17 и 18 май, на 1 етаж, в Paradise Center, гр. София. В събитието, което има състезателен характер, ще участват около 40 котки от различни страни, а публиката ще има възможност да избере своя любимец, който ще получи голяма купа. Организаторите избраха първия регионален лайфстайл шопинг център, поради неговото удобно местоположение, големия поток от посетители и изключително подходящите условия за подобни състезания.

С домакинството на събитието Paradise Center се налага като най-популярната лайфстайл дестинация за хора и животни у нас. Неотдавна търговско – развлекателният комплекс беше домакин и на състезание за кученца от малки породи, а в програмата му влизат още интересни модни, музикални, спортни и бизнес прояви. Динамичната програма прави Paradise Center уникална дестинация, позволявайки на посетителите да съчетаят приятното прекарване и пазаруването с участие в интересни събития и среща лице в лице с известни личности. Предстоящата котешка изложба е част от тази политика на лайфстайл комплекса.

Атракцията на изложбата – дългокракият манчкин - е „брат” на манчина и „първи братовчед” на шотландския фолд. Естествена мутация е в основата на породата манчкин. Отличителната им черта са откровено късите крака, които обаче не им пречат да се движат свободно и дори да скачат. Кръстени на приказния народ от книгата „Магьосникът от Оз“, те също са много добродушни, любвеобилни и предани любимци. Котката, която ще бъде представена на изложбата през уикенда, има и различни очи, което много рядко се получава при развъждането на тази порода.

Шотландският фолд се характеризира с клепнали малки уши, които често са плътно прилепнали за главата. Заради тях шотландският фолд често е оприличаван на сова. Пухкав, с различен цвят козина, кръгло лице и кръгли широко отворени очи, той веднага печели симпатиите почти като плюшена играчка. До средата на 60-те години на миналия век в света има едва няколко представители на породата, появили се чрез естествена мутация в Шотландия. Днес обаче те бързо печелят симпатии, стават герои на бестселъри, електронни игри и предпочитани домашни любимци на звезди като певицата Тейлър Суифт.

По време на екзотичната изложба посетителите ще могат да видят както най-големия мейн куун котарак в България – Набиско - с тегло 12 кг. така и най-малката котка - от породата бамбино, тежаща само 2,3 кг. Ще се запознаят отблизо и с игриво, уникално британско кремаво-синьо коте, спечелило сърцето на една от най-известните американски съдийки в света. Ще бъдат показани още и расови екземпляри от породите екзотични котки, канадски сфинкс, девон рекс, британски късокосмести, турски ангорски котки, немски маскарадни котки, бенгалска и оригинална сиамска котка.

“При организирането на изложбите в България залагаме на все по-екзотични и редки породи, защото сред родната публика има истински ценители. Именно поради този факт и с цел да предоставим достъп до тези уникални котки на всички любители на котки в цялата страна ще излъчваме изложбата онлайн. Всеки, който желае може да наблюдава събитието и да бъде с нас като посети сайта ни www.wca.bg” - обясни Гундарс Наглис, президент на WCANIKABULGARIA, организатор на изложбите по системата на WCA, признаваща най-много нови и екзотични породи в света.

Деца до 7 години ще могат да посетят изложбата безплатно. За деца до 14 години и пенсионери входът ще бъде 3 лв., а за възрастни - 5 лв. Билетите се предоставят на място.


Как да храним малко кученце

LED плафониери за магазини за домашни любимци

Здравата връзка между тенис играчите и техните домашни любимци

Резултати и печеливши числа за EuroMillions

7 известни футболисти, които са горди собственици на кучета

Реклама