Интересно и забавно

Бяло киви се роди в резерват в Нова Зеландия

Рядко киви с бял цвят се роди в Нова Зеландия, като венец на най-плодородния сезон от откриването на резерват за опазване на емблематичната за страната птица, съобщиха представители на министерството на околната среда.

Малкото птиче, което е от мъжки пол и се казва Манукура, се родило на 1 май в резервата Пукаха, северно от столицата Уелингтън, съобщи същият източник. 'Доколкото знаем това е първото напълно бяло птиче, родено в резерват', съобщи Боб Франсис, президент на резервата Пукаха. Кивитата обикновено са кафяви, но специалистът отбелязва, че малката птичка принадлежи към генетична група, която има бели петна по перушината си и това прави възможно да се роди напълно бяла птица. Франсис уточни, че не става дума за албинос. Тази година в резервата са се родили 14 кивита спрямо средно по две на година между 2005 и 2010 г.

Кивито, което се е превърнало в емблема на Нова Зеландия, е нетипична птица с дълъг клюн, която не лети. Тя е застрашена от хищници като кучета, котки, плъхове и порове. В Нова Зеландия са останали едва 70 000 кивита и много подвидове са застрашени. В резервата Пукаха, създаден през 2001 г., са поставени капани, за да се ограничи броят на хищниците, а всяко яйце се пази на закрито в развъдник. БГНЕС


LED плафониери за магазини за домашни любимци

Здравата връзка между тенис играчите и техните домашни любимци

Резултати и печеливши числа за EuroMillions

7 известни футболисти, които са горди собственици на кучета

Световното Първенство По Футбол В Русия През Кучешкия Поглед

Реклама