Интересно и забавно

LED плафониери за магазини за домашни любимци

Ако изгледът към тавана с отделни светлинни точки е за предпочитане, а не с релсови линии, тогава добър вариант биха били повърхностно монтирани или висящи LED светлини. Изборът на тези модели също често е за предпочитане поради практически причини, когато окачените тавани не могат да се монтират по икономически причини - монтажът на осветителни тела и прокарването на кабела става директно върху тавана.

В магазините с високи тавани висящите лампи също са удобни, защото могат да се регулират по височина, като по този начин визуално се понижават таваните. Поставянето на окачванията, така че да могат да се виждат от посетителите, ще създаде усещане за поверителност. Тъй като тези осветителни тела обикновено имат широко разпределение на светлината, те са подходящи за общо осветление, но не и за акцент с висок контраст.

Ако искате чист изглед към тавана, където светлината трябва да изглежда сякаш сама по себе си, а телата да са скрити от погледа, вградените LED тела са очевидният избор. Гледката към тавана остава ясна, защото светлините не стърчат от тавана и дупките в тавана не привличат вниманието. Позиционирането на вградени осветителни тела на тавана изисква спокоен дизайн на тавана. Освен това са вградени не само лампи надолу с широко разпределение на светлината и прожектори, но и насочени прожектори.

Разположение на LED осветителни тела в търговските площи

Вградените LED осветителни тела изглеждат като точки на тавана, създавайки по този начин модел, който става част от дизайна на пространството. Стандартното решение за еднакъв дизайн се основава на конвенционална ортогонална схема. Но в такива случаи и светлинният ефект и външният вид на тавана веднага изглеждат монотонни. Ако добавите акцентно осветление, можете да разнообразите тази схема. Това ще намали усещането за монотонност и ще подчертае контурите на стаята. В съответствие с принципите на проектиране също се препоръчва събирането на петна по пистата на групи, за да не се подреждат. Това е особено важно при осветяване на витрини.

Също така, в допълнение към подреждането на осветителни тела в хоризонтална равнина, атмосферата в търговските площи може да бъде повлияна чрез промяна на височината на монтаж. За разлика от дизайна, когато вградените осветителни тела са вградени в тавана, ако окачването е монтирано отдолу, независимо дали е техническо или декоративно, възниква връзка между купувача и осветяемия артикул. Оформленията на магазина са особено подходящи за отделяне на зони от заобикалящата ги среда чрез използване на различни височини на декоративни осветителни тела. Този подход може да се приложи с помощта на висящи осветителни тела или панели за окачен таван. Все пак осветителните тела трябва да са разположени достатъчно високо, за да не нараняват хората. В случай на използване на окачен таван, осветлението на ъглите е идеално, за да подчертае промяната във височината. Излъчва разсеяна светлина, като леко подчертава разликата във височината. Осветлението на ъглите с топла бяла или неутрална бяла светлина ще изглежда приглушено в тази ситуация. За постигане на повече емоция и засилване на асоциациите с марката може да се направи цветно осветление с помощта на цветовете на марката.

Дизайнът на таваните, особено таваните от гипсокартон, включва голям брой начини за скриване на лампите от зрителното поле, оставяйки видим само светлинния им ефект. Черните осветителни тела в тъмните ниши на тавана или тъмните отвори премахват осветителните тела от зрителното поле. Резултатът често е ефектът на голяма светла повърхност, контрастираща с отделни тъмни ивици. Можете да използвате специални екрани, под формата на плочи, монтирани успоредно или решетка. Те не придават красивия ефект на голям светъл таван, но органично и неусетно се интегрират в неговата структура. Подобен маскиращ ефект може да се постигне, ако на тавана има декоративни елементи, зад които могат да бъдат скрити лампите.

Истински специалист ще ви помогне да определите правилния модел, да комбинирате опции с различна мощност и производителност, да накарате светлината да работи за вас. Въз основа на концепцията за проектиране на търговската зона, спецификата на продукта, особеностите на неговото оформление и разположение се създава проект за осветителна система, който впоследствие се изпълнява от майсторите. Готовото осветление не само ще създаде комфорт и положително настроение в търговската зона, но и ще ви помогне да поставите акценти, да се съсредоточите върху основното и да придадете на стаята допълнителен чар и оригиналност.Как да храним малко кученце

Здравата връзка между тенис играчите и техните домашни любимци

Резултати и печеливши числа за EuroMillions

7 известни футболисти, които са горди собственици на кучета

Световното Първенство По Футбол В Русия През Кучешкия Поглед

Реклама